7 tips voor natuurlijk mooie en gezonde nagels

Nagels zijn een belangrijk onderdeel van je uiterlijke verzorging. Mooie handen en gezonde nagels zorgen voor een extra verzorgde en elegante uitstraling. Heb jij echter regelmatig last van zwakke, gescheurde en gespleten nagels en wil je daar graag verandering in brengen? Dan zijn onderstaande tips zeker de moeite waard om uit te proberen.

Hoe zien gezonde nagels er uit?

Gezonde nagels hebben een roze nagelbed en een witte rand. Ze zijn glad en hard, hebben geen scheurtjes en de nagelplaten splijten niet. Door voldoende vitamines (zoals B, C en D) en mineralen (zoals Zink) tot je te krijgen zorg je ervoor dat je nagels van binnenuit gezond kunnen zijn. Maar van buitenaf kun je je nagels ook een handje helpen. Hieronder vind je 7 tips die je hierbij kunnen helpen.

Mooie en gezonde handen en nagels
Hanteer deze 7 tips voor mooie gezonde nagels

1. Vijl je nagels
Vijl je nagels in plaats van ze te knippen. Gebruik het liefst een glasvijl of een kartonvijl, metalen vijlen kunnen te agressief zijn voor de nagelplaten. Vijl een kant op, door de zigzag beweging kunnen de nagelplaten splijten. Wil je toch je nagels knippen? Doe dit dan nadat je in bad of onder de douche bent geweest. Hierdoor worden je nagels zacht en zijn ze makkelijker te knippen zonder dat ze beschadigen.

2. Nagelverharder
Nagellak kan je nagels beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals water. Om je nagels te versterken kun je een nagelverharder op je gezonde nagels aanbrengen. Zo zijn ze beschermd en worden ze sterker tegelijkertijd. Zorg ervoor dat je je nagellak regelmatig opnieuw aanbrengt, afgebladerde nagellak ziet er niet verzorgd uit en geeft geen optimale bescherming meer aan de nagel.

3. Nagellakremover zonder aceton
Verwijder je nagellak alleen met een nagellakremover zonder aceton. Dit ingrediënt droogt je nagels uit waardoor ze kwetsbaar worden en sneller breken en splijten.

4. Handschoenen
Gebruik tijdens het schoonmaken handschoenen om je handen en nagels te beschermen. De chemicaliën van schoonmaakmiddel kunnen je gezonde nagels aantasten. Je kan natuurlijk ook agressieve schoonmaakmiddelen vermijden en kiezen voor milde, natuurlijke varianten. Naast schoonmaakhandschoenen draag je liefst in de winter ook handschoenen buiten om je handen en nagels tegen de kou te beschermen.

5. Nagelriemen
Zorg voor verzorgde en gehydrateerde nagelriemen. Deze zijn heel belangrijk voor de gezondheid van je nagels. Duw je nagelriemen regelmatig voorzichtig terug en smeer ze elke avond voor het slapengaan in met een olie. Dit kan het beste met Arganolie of Castorolie. Je nagels worden hierdoor sterker en elastischer waardoor ze eerder buigen dan breken als je je nagel stoot.

6. Handen
Vergeet ook je handen niet! Smeer ze elke avond in met een vette handcrème zodat deze de hele nacht kan inwerken. Vooral Shea Butter is een weldaad voor droge handen. En als je toch bezig bent geef dan je handen en nagels meteen een heerlijke massage.

7. Verkleurde/doffe nagels
Wil je verkleurde of doffe nagels er weer gezond uit laten zien? Dan kun je je nagels 5 minuten in witte azijn laten weken. In plaats van witte azijn kun je ook melk en citroensap gebruiken. Hierdoor worden je nagels weer mooi roze en wit.

Liefs Evelien

P.S. wil je geen enkel artikel missen? Volg me dan op InstagramFacebook of Pinterest


Dit artikel bevat affiliatie links, lees hier mijn disclaimer


Ontvang gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!


Door te downloaden ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens de privacyverklaring.

Laat je reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.