Nagels zijn een belangrijk onderdeel van je uiterlijke verzorging. Mooie handen en gezonde nagels zorgen voor een extra verzorgde en elegante uitstraling. Heb jij echter regelmatig last van zwakke, gescheurde en gespleten nagels en wil je daar graag verandering in brengen? Lees dan in dit artikel hoe je natuurlijk mooie en gezonde nagels kan krijgen.

Hoe zien gezonde nagels er uit?

Gezonde nagels hebben een roze nagelbed en een witte rand. Ze zijn glad en hard, hebben geen scheurtjes en de nagelplaten splijten niet. Door je nagels goed te verzorgen zullen ze er mooi en gezond uit blijven zien. Je kan je nagels hierbij helpen, door ze vanbinnenuit en vanbuiten goed te verzorgen. Hieronder lees je in 9 tips hoe je dit het beste kan doen.

Leestips:

Hanteer deze 9 tips voor mooie gezonde nagels

1. Vijl je nagels

Vijl je nagels in plaats van ze te knippen. Gebruik het liefst een glasvijl of een kartonvijl, metalen vijlen kunnen te agressief zijn voor de nagelplaten. Vijl een kant op, door de zigzag beweging kunnen de nagelplaten splijten. Wil je toch je nagels knippen? Doe dit dan nadat je in bad of onder de douche bent geweest. Hierdoor worden je nagels zacht en zijn ze makkelijker te knippen zonder dat ze beschadigen.

2. Je nagels versterken met Pro Keratine

Als je last hebt van gespleten nagels, slappe nagels of nagels die snel breken kan een pro keratine nagelverharder uitkomst bieden. Om je nagels te versterken kun je de nagelverharder van Mavala Scientifique K+ (review hier) op je nagels aanbrengen, ik heb hier persoonlijk hele goede ervaring mee!

Mavala Scientifique K+ transformeert gespleten nagels tot sterke nagels in slechts een paar maanden dankzij pro-keratine dat de samenhang van keratinevezels verbetert zodat de nagelplaten beter aan elkaar verbonden worden. Naast mijn favoriete nagelverharder van Mavala zijn er nog meer nagelverharders met keratine verkrijgbaar.

3. Je nagels versterken van binnenuit

Je kan je nagels ook van binnenuit versterken met een combinatie van Vitamine C, Vitamine B8 (Biotine) en Collageen. Deze stoffen zorgen ervoor dat je nagels sterk blijven en mooi lang groeien. Voedingsmiddelen die deze stoffen bevatten zijn vlees, vis, noten zaden, eieren, citrusvruchten, bosbessen, aardbeien, boerenkool, groene paprika, broccoli etc.

Je kan je nagels ook een boost geven door middel van supplementen die deze stoffen bevatten. De Hair Gummies van Lucovitaal met biotine en de Collageen poeder van Holland & Barret met vitamine C en biotine neem ik zelf dagelijks in, en ze smaken nog lekker ook!

4. Nagellakremover zonder aceton

Verwijder je nagellak alleen met een nagellakremover zonder aceton. Dit ingrediënt droogt je nagels uit waardoor ze kwetsbaar worden en sneller breken en splijten. Mijn favoriete nagellakremover zonder aceton is van Mavala, deze droogt de nagels niet uit en is milieuvriendelijk.

5. Nagelriemen

Zorg voor verzorgde en gehydrateerde nagelriemen. Deze zijn heel belangrijk voor de gezondheid van je nagels. Duw zo nu en dan je nagelriemen voorzichtig terug. Doe dit bedachtzaam, je nagelriemen zijn namelijk erg kwetsbaar en ze kunnen anders beschadigd raken. Smeer ze eerst in met een nagelolie en gebruik voor het terugduwen alleen een zacht rubberen- of houten bokkenpootje.

Smeer ze elke avond voor het slapengaan in met een nagelriemcrème of olie, mijn favorieten zijn Dior Abricot Cream, 100% natuurlijke Jojoba olie of 100% natuurlijke Arganolie. Je nagels worden hierdoor sterker en groeien mooier en elastischer waardoor ze eerder buigen dan breken als je je nagel stoot.

6. Handen

Vergeet ook je handen niet! Smeer ze elke dag maar sowieso elke avond in met een vette handcrème. Zo kan de crème de hele nacht goed inwerken en optimaal zijn werk doen. Vooral Shea Butter is een weldaad voor droge handen. En als je toch bezig bent geef dan je handen en nagels meteen een heerlijke massage.

7. Nagellak

Een gewone nagellak kan je natuurlijke nagels beschermen. Een laagje nagellak beschermt je nagels namelijk tegen invloeden van buitenaf zoals water. Mijn favoriete nagellakken zijn van Chanel Le Vernis (review hier) en Essie Gel Couture (review hier). Deze nagellakken zijn wat dikker dan normale nagellak waardoor ze extra goed blijven zitten.

Zorg ervoor dat je je nagellak regelmatig opnieuw aanbrengt, afgebladerde nagellak geeft geen optimale bescherming meer aan de nagel. Maar zorg ook zo nu en dan voor dagen zonder nagellak zodat je nagels op die momenten optimaal verzorgd kunnen worden.

8. Handschoenen

Gebruik tijdens het schoonmaken handschoenen om je handen en nagels te beschermen. De chemicaliën van schoonmaakmiddel kunnen je gezonde nagels aantasten. Je kan natuurlijk ook agressieve schoonmaakmiddelen vermijden en kiezen voor milde, natuurlijke varianten. Naast schoonmaakhandschoenen draag je liefst in de winter buiten ook handschoenen om zo je handen en nagels tegen de kou te beschermen.

9. Verkleurde nagels herstellen

Wil je verkleurde of doffe nagels er weer gezond uit laten zien? Dan kun je je nagels 5 minuten in witte azijn laten weken. In plaats van witte azijn kun je ook melk en citroensap gebruiken. Hierdoor worden je nagels weer mooi roze en wit.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Je ontvangt 1x per maand een update.
Lees de privacyverklaring.