Mooie lange en volle bambi wimpers, welke dame droomt hier nou niet van? Sommige mensen zijn gezegend met prachtige wimpers van zichzelf, anderen moeten moeder natuur een handje helpen. Je kan aan de slag met wimperextentions of jezelf een speciaal wimperserum aanschaffen. Dit kan echter behoorlijk in de papieren lopen. Je kan ook gewoon je eigen natuurlijke wimper groeiserum helemaal zelf maken!

Van mijzelf heb ik helaas korte rechte wimpers, ik help moeder natuur dus graag een handje. Echter durf ik zelf geen wimperextentions te laten plaatsen door horrorverhalen van vrouwen die dit wel hebben gedaan (wimpers die uitvallen etc.). Een serum op basis van natuurlijke oliën is helemaal veilig te gebruiken rond de ogen en geeft een mooi natuurlijk resultaat.

Benodigdheden voor je natuurlijke wimperserum

Voor een natuurlijk wimperserum kun je het beste een aantal verschillende oliën gebruiken en eventueel vitamine E toevoegen. Deze natuurlijke oliën helpen de wimper follikels te voeden en te hydrateren waardoor de wimpers sterker worden.

producten voor natuurlijke wimperserum

1. Castorolie

Castorolie is rijk aan vetzuren, dit zorgt ervoor dat je wimpers meer volume krijgen. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding en de haarfollikel waardoor de wimpers langer zullen groeien en haarverlies helpt verminderen. Let er wel op dat je de koudgeperste versie gebruikt! Deze werkt beter omdat er door koude persing zoveel mogelijk voedingsstoffen in de olie achterblijven. Ik gebruik zelf de biologische koudgeperste castorolie van het merk Natural Heroes.

2. Kokosolie

Kokosolie is rijk aan verzadigde vetten en vitaminen die de haargroei stimuleren en vocht vasthouden. Ik gebruik zelf de gefractioneerde kokosolie van Natural Heroes. Deze kokosolie is zo gemaakt dat hij vloeibaar en geurloos is. Dit is ideaal voor een wimperserum aangezien gewone kokosolie een harde vorm heeft.

3. Arganolie

Arganolie bevat veel vitamines, antioxidanten en zuren die de wimpers stimuleren te groeien. Gebruik hier ook het liefst de koudgeperste versie aangezien hier meer voedingsstoffen in bewaard blijven. Ik gebruik ook hier weer de biologische koudgeperste arganolie van Natural Heroes.

4. Vitamine E

Vitamine E zorgt ervoor dat de wimpergroei versnelt waardoor je wimpers langer worden. In de voorgaande oliën zit al vitamine E, maar ik voeg er graag nog wat extra aan toe middels een vitamine E capsule. Deze knip ik in en pers ik uit in mijn flesje.

5. Bruin steriel pipetflesje

Om de oliën te kunnen mixen heb je iets nodig waar je het in kan doen. In het verleden gebruikte ik een potje, maar dit raad ik je niet aan. Je hebt namelijk iets nodig waarmee je de olie er uit kan halen. Dit kan je vinger, een kwastje of een mascaraborsteltje/spooly zijn. Hiermee verzamel je echter bacteriën in het potje of op het instrument waarmee je ontstekingen rond je ogen kan veroorzaken.

Ik raad je daarom aan om een bruin pipetflesje aan te schaffen zodat je elke keer steriel enkele druppels op je hand kan druppelen en je deze druppels vervolgens met schone vingers op je wimpers kan smeren.

Zo maak je het wimperserum

Zorg ervoor dat je pipetflesje schoon en steriel is. Dit kun je doen met bijvoorbeeld gekookt water. Gebruik het liefst een donker flesje zodat de olie zo lang mogelijk mee gaat. Er zitten namelijk geen conserveermiddelen in die het serum lang houdbaar maken. Je kan ook je flesje in de koelkast bewaren zodat het langer mee gaat.

Druppel de verschillende oliën in het flesje, voeg ongeveer gelijke delen toe. Vervolgens voeg ik nog een paar vitamine E capsules toe. Ik knip ze in en knijp ze uit in het flesje. Maak niet teveel, je olie is namelijk maar 2 tot 3 maanden houdbaar. Daarna zullen de meeste vitamines vervliegen en zul je dit meteen merken aan je wimpers. Maak dus regelmatig een nieuw serum.

bruin pipet flesje

Zo gebruik je het wimperserum

Druppel elke avond voor het slapen gaan enkele druppels olie op de rug van je schone hand. Breng de olie aan met je andere hand en wrijf het zachtjes over je wimpers. Zorg ervoor dat het niet in je ogen komt. Een mooie bijkomstigheid van dit serum met toegevoegde vitamine E is dat het de conditie en elasticiteit van de huid verbetert. Hierdoor worden ook meteen je rimpeltjes rond je ogen aangepakt!

Houd er rekening mee dat je met dit serum er echt even de tijd voor moet nemen. Voordat je resultaat ziet ben je een maand of twee á drie verder. Door dit natuurlijke serum te gebruiken zullen je wimpers sneller en sterker groeien met mooie lange wimpers als resultaat.

Resultaat bij mij

Vorig jaar ben ik begonnen met een ‘gewone’ castorolie van Holland & Barrett, ik zag daarmee echter niet zoveel resultaat. Sinds ik de combinatie van hierboven met koudgeperste castorolie ben gaan gebruiken zijn mijn wimpers veel langer en sterker geworden. Ze zijn niet donkerder of voller geworden maar de haren blijven wel langer zitten waardoor mijn wimpers uiteindelijk voller lijken.

Als ik geen mascara draag dan valt het resultaat helaas niet echt op bij mij. Maar als ik wel mascara draag merk ik dat mijn wimper echt een stuk langer zijn dan normaal, vandaar dat je op de na-foto alleen mét een laagje mascara ziet zodat je toch het effect kan zien. Daarom vind ik het meer dan waard om dit serum elke avond op mijn wimpers aan te brengen!

resultaat zonder mascara
resultaat met mascara

Onthoud dat het resultaat voor iedereen anders zal zijn. Iedereen heeft zijn eigen haargroeicyclus en wimpers hebben daarnaast een groeilimiet van 3-6 maanden waarna ze zullen uitvallen. Heb dus geduld en verwacht geen ellenlange Bambiwimpers maar wel sterke en langere wimpers met een mooi natuurlijk resultaat.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Je ontvangt 1x per maand een update.
Lees de privacyverklaring.