Misschien heb je je afgevraagd wie de persoon is achter deze website. Als je iets leest is het fijn om de persoon achter de letters te leren kennen. Daarom heb ik 30 mooie vragen ingevuld zodat je een beter beeld van mij krijgt.

1. Wat is je naam, leeftijd en waar ben je geboren?
Mijn naam is Evelien en ik ben geboren in het jaar 1986 in het mooie Groningen.

2. Wat zijn je uiterlijke kenmerken?
Mijn haar is bruin, mijn ogen zijn groen en mijn ondertoon is geel. Een echt herfsttype dus! Ik ben 168 cm lang en weeg 59 kilo, hier ben ik tevreden mee.

3. Wat is je huidige levenssituatie?
Sinds 5 jaar woon ik in een dorp in de provincie Groningen samen met mijn gezin bestaande uit man, twee zoontjes en poes. We wonen in een fijne eengezinswoning met een diepe tuin. Echt huisje-boompje-beestje.

4. Wat is je favoriete lichaamsdeel?
Eigenlijk ben ik tevreden over mijn figuur en lengte in zijn geheel. Hier en daar zou het wat strakker mogen maar niks waar ik mij erg druk over maak.

5. Wat vind je het minst leuke aan je uiterlijk?
Sinds mijn puberteit ben ik niet tevreden over mijn oren (staan af) en mijn neus (te lang). Sorry genen, maar tot op de dag van vandaag vind ik dit nog steeds het minst mooie aan mij. Veranderen gaat niet dus het is een kwestie van accepteren. Dat gaat dan ook steeds beter, dit hoort nou eenmaal bij mij. En ze doen wat ze moeten doen, dat is het belangrijkste!

6. Wat is je beste en minste eigenschappen?
Mijn beste eigenschappen zijn zorgzaamheid, nauwkeurig en ik ben een doorzetter. Mijn minste eigenschappen zijn ongeduldig zijn, ik ben een perfectionist en ik wil het liefst alles zelf doen.

7. Is bloggen nieuw voor je en doe je er nog iets naast?
Schrijven op een website, bloggen en content maken, is niet nieuw voor mij. Sterker nog, ik heb jarenlang van 2008 t/m 2015 een beautyblog onderhouden onder de naam MissEvie. In 2016 heb ik besloten met die website te stoppen. Na de geboorte van mijn oudste zoon in 2014 werd de combinatie bloggen/mama/werken al lastig voor mij. Toen in 2016 mijn jongste zoon geboren werd lukte dat helemaal niet meer.

Toch kriebelt het sinds vorig jaar weer, en nu de rust in ons gezin is wedergekeerd (we zijn zo goed als uit de tropenjaren!) heb ik besloten het schrijven over verzorging en zelfliefde weer op te pakken onder de naam Mooigids. A fresh new start!

8. Hoe ziet jouw perfecte ontbijt eruit?
Elke ochtend begin ik met een glas water en eet daarna een kom met warme havermoutpap gemaakt met havermelk, honing, kaneel en blokjes appel. Erg lekker en zo begin ik meteen met een goede start van de dag!

9. Wat is je lievelingsgeur(tje)?
Mijn favoriete geur is bloemig en dan specifiek de roos. Ik ben dól op rozengeur, meestal kies ik dan ook voor deze geur. De bloem van de liefde, wie kan de roos nou niet waarderen? Mijn favoriete parfum is Miss Dior, Absolute Blooming.

10. Wat drink je het liefst?
Mijn favoriete drankje is verse gemberthee met honing. Dit is lekker maar ook heel gezond voor je! Liters tik ik weg in de week. Daarnaast drink ik ook graag verse jus d’ orange of een gewoon glas water.

11. Welke rituelen heb je?
Ik heb meerder rituelen! Elke ochtend start ik de dag door mijn gezicht te reinigen en verzorgen. Daarna drink ik een glas water en eet ik havermoutpap. Elke avond nadat de kindjes op bed liggen plof ik op de bank met de laptop op schoot om Youtube filmpjes te kijken in gezelschap van een vers kopje thee en een stuk chocolade. En als ik op bed ga heb ik weer een uitgebreid vast verzorgingsritueel. Ik reinig en verzorg mijn gezicht met producten voor de nacht en als ik in bed ben gestapt verzorg ik mijn wimpers, handen en nagels. Daar lees ik nog even op mijn telefoon en val dan in slaap.

12. Wat is je favoriete bezigheid?
Ik heb meerdere favoriete bezigheden. Ik kan erg genieten van online shoppen. Eindeloos zoeken naar bijvoorbeeld het perfecte product of kledingsetje. Verder is content maken zoals het bedenken van artikelen en fotograferen een favoriete bezigheid. Daarnaast kan ik ook erg genieten van kleuren voor volwassenen of schilderen op nummer. En natuurlijk leuke dingen ondernemen met mijn gezin.

13. Wat is het belangrijkste in je make-up tasje?
In mijn make-up tasje is het aller belangrijkste zonnebrandcrème, concealer, poeder, blush, mascara, lippenbalsem en (haar)parfum. Met alleen deze producten zie je er al een stuk frisser en verzorgder uit dan zonder.

14. Ben je spontaan of heb je een plan nodig?
Eerlijk gezegd ben ik niet zo spontaan, ik weet van tevoren graag wat er komen gaat en ik houd van plannen. Zomaar ineens mijn plannen (moeten) wijzigen vind ik lastig. Ik ben een controle freak dus ik weet graag van tevoren wat er gaat gebeuren.

15. Wat is je grootste onzekerheid?
Dat ik tijdens een gesprek met andere mensen dom of onwetend overkom en dan niet goed uit mijn woorden kom. Of dat ze hetgeen ik vertel maar raar vinden. Ik kan dan ook snel gaan blozen, iets wat ik vreselijk vind. Dat is iets waar ik beter in wil worden, om daar meer schijt aan te hebben. Maar dat is een proces wat je niet zomaar onder de knie hebt.

16. Wat is je grootste angst?
Ik heb last van Emetofobie, angst voor overgeven. Dit heb ik in mijn begin twintigerjaren ontwikkeld na een lange vervelende tijd van regelmatig misselijk zijn. Ik ben hiervoor bij een psycholoog geweest en heb EMDR therapie gehad maar ik ben bang dat deze angst nooit meer zal verdwijnen.

17. Op welke drie dingen ben je het meeste trots?
Vroeger droomde ik altijd van huisje-boompje-beestje, ik ben best traditioneel en burgerlijk wat dat betreft. Ik ben er dan ook trots op dat deze droom is uitgekomen en van mijn eigen huisje-boompje-beestje mag genieten. Verder ben ik er trots op dat ik twee zwangerschappen heb voldragen, het is echt een wonder waar een vrouwenlichaam toe in staat is. En als laatste ben ik trots op mijzelf dat ik de stap heb durven nemen om een vast inkomen te verruilen voor het zelfstandig ondernemen.

18. Wat is je favoriete maand in het jaar?
Mijn favoriete maand in het jaar is de maand mei. De eerste maand van het jaar waarbij de R uit de maand is verdwenen. Dat betekent dat de lente volop aan de gang is, alle bomen en bloemen beginnen weer te bloeien, het is eindelijk aangenaam weer en je kan weer fijn buiten vertoeven. Heerlijk!

19. Van welk geluid houd je?
Ik kan erg genieten van vogeltjes die fluiten en ook van stilte en rust. Iets dat ik niet zo vaak meer ervaar nu ik twee zoontjes heb haha! Verder houd ik van rustgevende Zen natuurmuziek als ik me-time heb en uitgebreid in bad ga.

20. Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad?
Ik heb een aantal hele mooie vakanties gehad maar waar ik de mooiste herinnering aan heb was ons huwelijksreis in 2013 naar Corfu – Griekenland. We zijn daar heerlijk in de watten gelegd in het zeer luxe boutique hotel Delfino Blu door erg lief personeel. Stiekem was ik al een aantal weken zwanger waar nog niemand iets vanaf wist. Toen uit het niets een taxichauffeur opeens aan mij vroeg of ik zwanger was en dat hij dacht dat we een jongetje kregen. Zoals je op de foto hieronder kunt zien zie je dat ik nog niet zo ver was (7 weken), dus hoe kon hij dat nou weten? En dat hij ook nog eens wist te vertellen dat we een jongetje kregen was achteraf helemaal bizar.

21. Wat maakt je blij in het leven?
Als alles lekker op rolletjes loopt! Iedereen ervaart wel eens tegenslag in het leven, het gaat vaak met ups en downs. Maar als alles lekker loopt en ik mij daardoor gelukkig voel maakt mij dat intens blij. Maar met een vers gezet kopje gemberthee en een lekker stuk chocolade op de bank ploffen word ik ook erg blij van!

22. Waar heb je het meest een hekel aan?
Geluidsoverlast. Mijn eerste appartementje was in een jongerenflat waar veel geluidsoverlast was. Daar heb ik een kleine trauma aan overgehouden waardoor ik bij een harde radio/muziek van buren meteen irritatie voel. Verder heb ik ook een hekel aan ziek/grieperig zijn, iets wat ik en mijn kindjes in de afgelopen 5 jaren veelvuldig zijn geweest.

23. Wat is één van je meest favoriete quotes?
Mijn eigen quote die ik heb bedacht bij het ontwerpen van mijn website: ‘Wees de beste versie van jou, alleen jij kan jezelf gelukkig maken‘. Een uitspraak waar ik 100% achter sta. Je kan het jezelf heel moeilijk maken met je eigen gedachtes óf je kan negatieve gedachtes proberen om te buigen/negeren waardoor je kijk op het probleem anders of zelfs positief kan worden. Iets waar ik zelf ook veelvuldig mee geworsteld heb.

24. Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Ik ben niet zo’n sporter maar een wandeling maken kan ik erg waarderen. Vooral als het een mooie omgeving is zoals in het bos of op het strand kan ik daar erg van genieten.

25. Wat was als kind je droomberoep?
Vroeger wilde ik graag schoonheidsspecialiste of nagelstyliste worden. Omdat het destijds verstandiger was om een beroep te kiezen waar je meer zekerheid in hebt koos ik toen voor het secretaressevak. Echter zit mijn passie voor uiterlijke verzorging zeer diep en doe ik dat toch het allerliefste.

26. Welke drie dingen wil je niet meer zonder leven?
Ik zou niet meer zonder mijn gezin/familie, het internet en goede verzorgingsproducten willen leven. Mijn gezin is mij het meest dierbaar en internet en verzorgingsproducten vind ik heel belangrijk. Er gaat geen dag voorbij dat ik beide niet gebruikt heb.

27. Wat is je laatste ervaring waardoor je een sterker persoon bent geworden?
Zonder enige twijfel mijn beide zwangerschappen en de postnatale depletie (burn-out) die ik na mijn jongste zoon heb ervaren. Een zwangerschap laat je ervaren waar een vrouwenlichaam allemaal toe in staat is. Míjn lichaam heeft gewoon twee nieuwe levens gemaakt, ongelofelijk! Na de laatste zwangerschap was ik lichamelijk en geestelijk helemaal uitgeput waardoor ik in een burn-out terecht kwam. Dat heeft mij uiteindelijk tot nieuwe inzichten gebracht waar mijn leven zich nu verder op voortborduurt.

28. Denk je dat de tijd sneller gaat als je ouder wordt?
Ik weet dat eigenlijk wel zeker! Als kind leek het weekend een eeuwigheid te duren. Inmiddels ervaar ik dat een hele week zomaar weer voorbij is. Waar blijft de tijd verzucht ik regelmatig. Weer een dag ouder!

29. Wat is volgens jou de zin van het leven?
Als je het heel zwart-wit bekijkt is de zin van het leven je voortplanten zodat het leven blijft bestaan. Maar heeft het zin dat wij op onze mooie aarde rondlopen? Ik heb daar geen kant en klaar antwoord op. Wat wel zin heeft is je leven zo inrichten dat jij je leven als prettig ervaart. En leef in het ‘nu’ want nu is het moment dat je leeft. Geniet dus nu want morgen kan je wereld ineens anders zijn.

30. Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?
Ik ben dankbaar voor mijn man, kinderen en fijne woning waar wij samen in leven. Ik voel mij bevoorrecht dat ik dit leven mag leiden. Ik ben dan ook een gelukkig en gezegend mens.

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info