Wie mooie, sterke en lange nagels wil zal moeten investeren in een goede nagelverzorgingsroutine. Heb je last van dunne, zwakke, gespleten of gebroken nagels en wil je ze graag transformeren tot mooie lange en sterke nagels? Volg dan het stappenplan uitgelegd in dit artikel. Deze stappen volg ik zelf al jaren om mijn natuurlijke nagels lang en sterk te laten groeien.

Mijn natuurlijke nagels zijn van nature redelijk kwetsbaar. Als ik ze niet goed verzorg dan zijn ze dun en slap en een aantal nagels blijven dan splijten, dat kun je terugzien in dit artikel. Als ik voldoende aandacht schenk aan mijn nagelverzorgingsroutine en dit elke week uitvoer, dan transformeren mijn nagels naar sterke lange en mooie nagels die niet splijten en minder snel breken. Mooie nagels zijn ook voor jou weggelegd als je ze maar voldoende aandacht geeft en de verzorging biedt dat ze nodig hebben. Lees verder hoe je dit het beste kan doen.

Leestip: Favoriete nagelverzorging voor mooie, sterke & lange nagels + tips

lange nagels sterke nagels mooie nagels

Stap 1. | Vijl je nagels

Vijlen is belangrijk om je nagels op de gewenste lengte te houden. Gebruik hier liever geen nagelknipper of nagelschaar voor omdat deze tools je nagels kunnen beschadigen. De nagelplaten kunnen namelijk gaan splijten waardoor de nagel kwetsbaar wordt. Wil je toch je nagels knippen, doe dit dan na het douchen omdat ze dan zacht zijn geworden.

Gebruik voor het vijlen een glasvijl. Deze nagelvijl is erg zacht voor de nagel in tegenstelling tot andere soorten vijlen. Hierdoor beschadig je de nagelplaten niet. Vijl telkens aan één kan van de nagel naar een richting toe, ga niet zagen met de vijl omdat je anders de nagelplaten kan beschadigen. Vijl ze elke week op een lengte die past bij jouw leefstijl zodat ze altijd op ongeveer dezelfde lengte blijven en zo minder kans hebben om te breken.

Stap 2. | Versterk je nagels met pro-keratine

Een traditionele nagelverharder is niet wat je wilt gebruiken op je nagels omdat ze je nagels te hard maken en kunnen uitdrogen wat de nagel kwetsbaar maakt voor splijten en scheuren. De Scientifique K+ nagelverharder van Mavala werkt echter anders, lees hier mijn review over dit product (niet gesponsord, alleen een tevreden gebruiker).

Deze waterige vloeibare oplossing bevat het wetenschappelijk actief pro-keratine ingrediënt dat de keratinevezels van de nagelplaat verbetert. Hierdoor hechten de nagelplaten beter aan elkaar waardoor ze minder kans hebben om te scheuren en splijten. Vooral als je nagels veel splijten kun je hier voordeel van hebben. Gebruik een nagelverharder altijd in combinatie met hydraterende producten.

Stap 3. | Hydrateer je nagels elke dag

Hydrateer je nagels dagelijks met een nagelolie en je handen met een vette handcrème. Zo blijven je nagels gezond en flexibel waardoor ze minder snel zullen breken als je je nagel stoot. In de nagelolie wil je het liefst jojoba olie terugzien en daarnaast vitamine E. Jojoba olie heeft een kleine molecuul die beter kan doordringen in de nagel. Dit is nodig omdat de bovenkant van je nagel niet door het lichaam zelf wordt gehydrateerd.

Breng de olie aan op je nagelriem maar ook aan de onderkant op het uitstekende gedeelte van je nagel. Breng daarnaast elke avond voor het slapen gaan een vette handcrème aan zodat je handen en nagels extra gevoed worden gedurende de nacht. Dit verzorgt niet alleen de huid van je handen, ook je nagels hebben er profijt van. In een vette handcrème wil je het liefst shea butter terugzien.

Stap 4. | Draag altijd sterke nagellak

Naast het versterken en verzorgen van je nagels wil je ze ook beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals water. Je wilt water niet teveel op je nagels hebben omdat ze je nagels zacht maken en uitdrogen. Zo worden ze kwetsbaarder waardoor ze weer makkelijker kunnen scheuren en splijten. Gebruik daarom elke dag sterke nagellak en draag huishoudhandschoenen als dat nodig is.

Met nagellak hebben ze als het ware een extra laklaagje die de nagelplaat beschermd, vergelijk het met een telefoonhoesje voor je telefoon of verf voor je houten meubels. De nagellak die ik hiervoor het liefst gebruik is van Essie Gel Couture (review hier) en Chanel Le Vernis (review hier). Dit zijn gewone nagellakken maar zijn bijna net zo sterk als gellak (een lak die je nagels juist kan beschadigen). Gebruik bij het verwijderen een nagellakremover zonder acetone, mijn favoriet is van Mavala.

Stap 5. | Wees lief voor je nagels

Wees altijd extra lief voor je nagels! Gebruik ze dus niet als gereedschap en doe altijd voorzichtig als je je handen intensief gebruikt. Ander heb je kans dat ze zullen inscheuren en breken. Doe daarom altijd net alsof je nagels zojuist gelakt zijn, op die momenten doe je namelijk ook extra voorzichtig.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info