Nagellak is een onmisbare accessoire die je look helemaal afmaakt. Nagellak is er in vele soorten en maten en ze presteren allemaal anders. Chanel Le Vernis is al jaren een favoriete nagellak van mij en inmiddels heb ik zeven kleuren in mijn collectie. In dit artikel vertel ik waarom Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour mijn favoriete nagellak is, swatch ik alle kleuren die ik bezit en test ik de draagtijd een week lang.

Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour

Chanel Le Vernis | 13 ml, €27,-

Le Vernis is volgens Chanel ongekend sterk. Een verfraaiende en beschermende lak die de schitterende kleuren optimaal tot hun recht laat komen. De sterke, dunne en ultra glanzende laag biedt een perfect gelijkmatig lakresultaat. De nagellak is verkrijgbaar in een serie kleuren die geïnspireerd zijn op de unieke, legendarische stijl van Chanel. De tinten blijven ook na het aanbrengen hun intensiteit behouden. 

Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour
v.l.n.r Rouge Red, Mirage, Rose Confidentiel, Pétale, Organdi, Égérie, Coquillage
Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour

Mijn ervaring met Chanel Le Vernis

De nagellak van Chanel bevat al jaren een van mijn favoriete gel-achtige formules. De nagellak van Chanel brengt heel fijn aan met de medium brede borstel. Het eerste laagje is al goed dekkend en bij het tweede laagje is het volledig dekkend. De nagellak geeft een prachtige glans en blijft lang perfect op de nagels zitten, tot wel vijf dagen! Mits je een goede base- en topcoat gebruikt. De nagellak is echt heel sterk en de kleur blijft gedurende de draagtijd ook mooi en intens.

Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour
Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour

Ik heb op dit moment zeven kleuren in mijn collectie. De nagellak van Chanel is vrij prijzig, die koop je dus niet zomaar even maar die verzamel je gedurende een langere periode. Maar ondanks de prijs vind ik ze persoonlijk het meer dan waard! Mijn favoriete kleuren zijn Pétale en Organdi. De eerste is de perfecte barbieroze en de tweede is de perfecte neutrale tint. Daarna volgt Égérie en Rose Confidentiel die ik onlangs aan mijn collectie heb toegevoegd. De perfecte neutrale kleuren voor de lente.

Hoe breng ik Le Vernis aan

  1. Verwijder oude nagellak.
  2. Vijl nagels indien nodig en gewenst.
  3. Breng een basecoat aan en laat goed drogen, ik gebruik graag de nr. 1 basecoat Orly Bonder.
  4. Breng de eerste laag nagellak aan en laat goed drogen. Vergeet de bovenste rand niet mee te lakken, dat maakt de kans op chipwear kleiner.
  5. Breng de tweede laag nagellak aan en laat goed drogen.
  6. Breng een topcoat aan en laat goed drogen. Ik gebruik graag een gel topcoat. De Le Gel Coat van Chanel is heel erg goed, een goedkopere goede optie is de Gel Couture topcoat van Essie.
  7. Naderhand breng ik een handcrème aan, bv. La Creme Main van Chanel (review hier) of L’Occitane Shea Butter hand cream. En verzorg ik mijn nagelriemen met Dior Abricot Cream en daarna een olie, bv. cuticle oil van Opi of Jojoba olie van De Tuinen.

Leestip:
9 tips voor natuurlijk mooie en gezonde nagels
Mavala Scientifique K+ nagelverharder repareert gespleten nagels met keratine | mijn ervaring

Test draagtijd van een week

Ik heb de nagellak van Chanel getest op draagtijd. De nagellak kleur Rose Confidentiel in combinatie met Chanel Le Gel Coat heb ik een week lang gedragen. De nagellak heeft zich zeker 5 dagen heel goed gehouden, daarna begon er wat chipwear te ontstaan. Zie hieronder het resultaat. Links vers aangebracht, rechts na een week draagtijd.

Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour
Le Confidentiel met Le Gel Coat vers aangebracht
Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour
Le Confidentiel na een week dragen

Gedurende deze draagweek heb ik mijn handen intensief gebruikt tijdens huishoudelijke klusjes zoals opruimen, schoonmaken en onkruid wieden. Zoals je kan zien heeft de nagellak zich ondanks deze klusjes aardig goed gehouden! De kleur is wat valer geworden en er is wat chipwear. Maar vergeleken met andere nagellakken uit mijn collectie is dit naar mijn mening een heel goed resultaat.

Verkrijgbaarheid

Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour bevat 13ml en kost 27 euro per stuk. Chanel Le Vernis is te onder andere te koop via Douglas.nl, ICIParisXL.nl en deBijenkorf.nl.


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Laatst bijgewerkt: februari 2022

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info