Een toner is een vloeibare vochtinbrenger en daarmee een onmisbare stap in je huidverzorgingsroutine. Welk huidtype je ook hebt, je huid kan niet zonder een toner. In de rubriek ‘Beauty Basics‘ leg ik alles uit over een specifiek beauty onderwerp. Wat een toner precies voor je huid doet, wanneer je hem in je routine aanbrengt en waar je op moet letten bij aanschaf vertel ik je in dit artikel.

Je huidverzorging stappenplan

1. Cleanser
2. Toner
3. Serum
4. Moisturizer
5. Zonnebrandcrème

Leestip: Hoe begin je met een huidverzorgingsroutine + juiste volgorde van aanbrengen

Wat is een toner

Een moderne toner is een vloeibare vochtinbrenger die je huid er met de juiste ingrediënten frisser en gehydrateerder uit kan laten zien. Een toner gebruik je na je reiniger en voor je serum. Een toner zorgt ervoor dat op milde wijze achtergebleven restjes van je gezichtsreiniger wordt verwijderd en daarnaast zorgt ze ervoor dat wat de reiniger van de huid heeft verwijderd weer wordt aangevuld aan de huid. Een toner herstelt daarmee het huidoppervlak zodat de huid goed voorbereid is op de volgende producten in je huidverzorgingsroutine.

Wat doet een toner voor je huid

Ouderwetse toners of ‘tonic’ bevatten vaak irriterende stoffen zoals alcohol, menthol en parfum. Deze stoffen geven voor even een fijn en fris gevoel maar drogen eigenlijk je huid uit en verstoren daarmee de huidbarriere waardoor er een grotere kans is op huidirritatie. Een goede moderne milde toner maakt de huid juist zacht en glad en versterkt de huidbarriere door middel van kalmerende en hydraterende ingrediënten.

Zo gebruik je een toner

Een goed geformuleerde toner bevat kalmerende en hydraterende ingrediënten die geschikt zijn voor elk huidtype. Er zijn echter ook toners die speciaal geformuleerd zijn voor de vette of droge huid. Maar eigenlijk heeft elke huid baat bij een toner, daarom is het een essentieel product in je huidverzorgingsroutine.

Een toner gebruik je als tweede stap in je routine, tweemaal daags in de ochtend en avond. Begin met je double cleansing methode en breng vervolgens je toner aan. Dit kun je doen door middel van een wattenschijfje, direct sprayen op je gezicht of met je handpalmen. Net waar jij de voorkeur aangeeft.

Waar moet je op letten bij aanschaf

Bij aanschaf van een goede toner moet je vooral letten op de ingrediënten. Scan het product op actieve ingrediënten zoals antioxidanten en vochtinbrengers. Scan daarnaast op mogelijk irriterende ingrediënten zoals alcohol, parfum, menthol, citrus, lavendel en rozenwater. De beste ingrediënten van een goede toner zijn hyaluronzuur, glycerine en niacinamide.

Meer lezen

Ik heb meerdere artikelen geschreven over huidverzorging die je kunnen helpen bij je zoektocht naar het perfecte product voor jouw huidprobleem. Lees meer over huidverzorging in mijn rubrieken ‘Beauty basics‘ en ‘Beautytips‘.

Productaanbevelingen milde toners

Er zijn vele toners op de markt te verkrijgen, maar vele daarvan bevatten nog steeds irriterende stoffen. Hierboven vertelde ik al waarop je moet letten bij aanschaf, kies vooral een toner die voor jouw huidtype geschikt is. Hieronder heb ik enkele voorbeelden van product aanbevelingen voor de droge en vette huid. En daarnaast een aantal die geschikt zijn bevonden voor alle huidtypen.

Aanbevelingen voor de droge huid
Aanbevelingen voor de vette huid
Aanbevelingen voor alle huidtypes

Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Bronvermelding:
dr-jetskeultee-skincare.nl,
paulaschoice.nl

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info